Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasadorul rus Kuzmin despre Unire și România Mare

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Abonare
Ambsadorul rus la București într-un interviu pentru presa rusă a răspuns la mai multe întrebări ce ține de ultimele evenimente politice care s-au petrecut în România, inclusiv depsre proiectul unionist.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Politica oficială a autorităților române este îndreptată spre sprijinirea cursului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și NATO, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valerii Kuzmin.
„Istoric România manifestă sentimente paternaliste față de Republica Moldova. În același timp, politica oficială a Bucureștiului se bazează pe principiul „două state românești” și vizează sprijinirea integrală a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană și NATO. Actualul guvern pro-european de la Chișinău primește asistență financiară și economică considerabilă”, a spus ambasadorul Rusiei.
Kuzmin a mai menționat că în segmentul radical naționalist-unionist al cercurilor politice din București, există ideea renașterii „României Mari”. „De zeci de ani, s-a discutat ideea refacerii României Mari și, în același timp, se fac revendicări pentru o serie de teritorii, inclusiv Bucovina de Nord, unele ținuturi ale Mării Negre ale Ucrainei moderne, și nu numai”, a spus diplomatul.
Fluxul de știri
0