Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg, încă un an la șefia NATO

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2023
Jens Stoltenberg
Abonare
NATO a prelungit, marți, mandatul secretarului general Jens Stoltenberg cu încă un an, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la viitorul lui Mriea Goeană, secreatr general adjunct al organizației
Bruxelles, 4 iul – Sputnik. ”Sunt onorat”, a reacționat Jens Stoltenberg pe Twitter, anunțând că va rămâne în funcție încă un an ca secretar general al NATO.
Norvegianul a anunțat prelungirea mandatului pe Twitter.
„Sunt onorat de decizia Aliaților NATO de a-mi prelungi mandatul ca secretar general până la 1 octombrie 2024”, a scris pe Twitter Stoltenberg. Informația a fost prezentată și de purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Oana Lungescu, într-o postare pe Twitter.
„Decizia va fi asumată oficial de şefii de state şi de guverne NATO la Summit-ul de la Vilnius”, adaugă Lungescu. Jens Stoltenberg a devenit secretar general al NATO în octombrie 2014.
Rămâne deschisă întrebarea cu privire la viitorul lui Mircea Geoană, care se pregătește deja de alegerile prezidențiale de la finele anului 2024 și căruia prelungirea mandatului lui Stoltenberg îi prinde foarte bine pentru a se prezenta ca și candidat de pe poziția de adjunct al șefului NATO.
Fluxul de știri
0