Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan despre revoltele din Franța

© © Ludovic Marin, Pool via APPreședintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele francez Emmanuel Macron
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele francez Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2023
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele francez Emmanuel Macron
Abonare
Erdogan își asumă rolul de ”protector al Islamului” și de lider politic internațional al comunității islamice. O succesiune de declarații publice, făcute la sfârșitul unei ședințe de guvern televizate, subliniază rolul asumat de președintele turc.
BUCUREȘTI, 4 iul -Sputnik. Președintele Turciei este îngrijorat de evoluțiile din Franța: ar putea ”duce la și mai multă oprimare a musulmanilor și migranților”.
''Trecutul colonial'' şi ''rasismul instituţional'' din Franţa se află la originea violenţelor urbane din această ţară, a mai declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Comparând decesul mai multor sute de migranţi la sfârşitul lui iunie în largul coastelor greceşti, în lipsa eforturilor de salvare, cu dispariţia foarte mediatizată a "cinci bogătaşi plecaţi să vadă Titanicul", Erdogan detectează în aceasta "semnul mentalităţii coloniale, arogante, inumane, bazate pe supremaţia omului alb".
"Mai ales în ţările cunoscute pentru trecutul lor colonial, unde rasismul cultural s-a transformat în rasism instituţional (şi se află) la originea evenimentelor din Franţa", a afirmat Erdogan.
"Desigur", a continuat Erdogan, "noi nu vom tolera jefuirea magazinelor şi revoltele urbane nu pot să servească pentru a cere dreptate", însă "este clar că autorităţile trebuie de asemenea să tragă lecţii din această explozie socială".
Fluxul de știri
0