Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Dragalin recunoaște public că nu poate să lupte cu procurorii corupți

© Sputnik / OsmatescoVeronica Dragalin
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2023
Veronica Dragalin
Abonare
Procurorul șef al Procuraturii anticorupție, Veronica Dragalin, vine cu o declarație trăsnet la postul public de radio: știe că mulți dintre subalternii ei sunt corupți, dar nu-i poate da afară și nici nu-i poate tragere la răspundere pentru că nu are dovezi.
“Cariera procurorilor nu este decisă de mine, este decisă de Consiliul Superior al Procurorilor. Nu am atribuții să pot da afară pe cineva chiar dacă îi suspect că sunt corupți. Eu am suspiciuni că unii procurori sunt corupți. Probe concludent pentru a porni un dosar penal și a trimite în judecată nu am, pentru că dacă aș avea, asta aș face. […] Dar am un simț destul de bun (să constat – n.n.) dacă cineva spune adevărul sau nu când vorbește cu mine. Ca fost avocat și ca procuror pot să înțeleg destul de bine persoanele cu care vorbesc”, declarat aceasta.

Dragalin, sinceră, dar total neputincioasă

Trebuie să recunoaștem din start că Veronica Dragalin este sinceră. Noi cu toții știm că procurorii, și nu doar cei din Procuratura Anticorupție, ci din toate structurile Procuraturii, nu sunt neapărat niște inocenți. Mai rău, între ei sunt adevărați monștri, care urmăresc interesele personale și de grup, chiar de grup criminal, și au nicio treabă cu justiția.
Dragalin este sinceră. Dar mă tem că sinceritatea ei nu servește la nimic dacă este însoțită de o impotență profesională totală. Ce folos că știi că procurorii sunt corupți, dacă nu știi să lupți cu ei? Și cum să lupți cu marii demnitari corupți, cu miniștri corupți, cu politicienii corupți, cu deputații corupți, dacă tu nu-i poți pune la punct pe proprii subalterni corupți?
Fluxul de știri
0