Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA, cea mai mare amenințare la adresa lumii

© AFP 2023 / PETER MUHLYRichard N. Haass
Richard N. Haass - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul consilier al lui Colin Powell a declarat că principala amenințare la adresa securității mondiale este Statele Unite
Bruxelles, 3 iul – Sputnik. Astăzi, principala amenințare la adresa securității mondiale este Statele Unite, a declarat fostul președinte al Consiliului American pentru Relații Externe și fost consilier al lui Colin Powell, Richard Haas, într-un interviu pentru The New York Times.
„Suntem noi”, a recunoscut el cu tristețe despre SUA.
Potrivit lui Haas, prăbușirea sistemului politic american înseamnă că, în loc să fie cea mai de încredere ancora într-o lume instabilă, Statele Unite au devenit cea mai mare sursă de probleme și un model dubios de democrație.
„Situația noastră politică internă nu este doar ceea ce alte state nu vor să fie egale, ci și ceea ce face din Statele Unite un partener nesigur”, a adăugat politicianul.
Richard Nathan Haas este un diplomat american, fost președinte al Consiliului pentru Relații Externe și fost consilier al secretarului de stat Colin Powell în administrația lui George W. Bush.
Fluxul de știri
0