Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scandal între Germania și Polonia din cauza tancurilor Leopard

© AP Photo / Michael SohnТанк Leopard 2 на демонстрационном мероприятии, Германия
Танк Leopard 2 на демонстрационном мероприятии, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2023
Abonare
Spiegel: Scandal între Berlin și Varșovia din cauza costurilor de întreținere Leopard
CHIȘINĂU, 3 iul Sputnik. Un scandal a izbucnit între Germania și Polonia din cauza problemelor cu întreținerea tancurilor Leopard transferate în Ucraina, scrie revista Der Speigel.
"Contractul dintre concernul polonez de apărare Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) și companiile germane Krauss-Maffei Wegmann și Rheinmetall nu a fost încă încheiat. În același timp, mai multe tancuri au fost deja livrate în Polonia pentru reparații", se arată în publicație.
Potrivit rapoartelor presei, piatra de poticnire a fost diferența în evaluarea costului muncii.
"PGZ vrea să încaseze peste 100 de mii de euro pentru diagnosticarea inițială a rezervoarelor. În Germania, de obicei, plătesc aproximativ 12 mii de euro pentru asta. În plus, PGZ nu vrea să-și asume garanții după reparații", se arată în articol.
După cum subliniază publicația, dezacordurile la nivel politic au devenit și ele un obstacol în calea încheierii unui contract.
"Guvernul polonez aproape că nu pierde nicio ocazie de a vorbi împotriva autorităților germane. Chiar înainte de expedierea tancurilor de luptă, Varșovia a acuzat public Berlinul că a întârziat în mod nejustificat livrările. Pare evident că disputele cu privire la asamblarea tancurilor sunt, de asemenea, motivate politic", articolul rezumat.
Fluxul de știri
0