Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce înseamnă protestele din Franța

© Photo : Facebook / Eric ZemmourEric Zemmour
Eric Zemmour - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2023
Abonare
Eric Zemmour spune că tulburările din Franța pot fi privite drept începutul unui război civil, etnic și rasial
BUCUREŞTI, 3 iul - Sputnik. Tulburările din Franța pot fi privite drept începutul unui război civil, etnic și rasial, a declarat fostul candidat la președinție Eric Zemmour la postul de televiziune Europe-1.
„Războiul civil este o ciocnire între populație și autorități, exact ceea ce se întâmplă acum”, a spus el. Zemmour vede motivul a ceea ce se întâmplă în politica de migrație a Franței. În plus, în opinia sa, poliția se află acum sub presiune excesivă. Li s-a ordonat să nu se angajeze în luptă, deoarece acest lucru ar putea duce la victime, ceea ce ar duce la și mai multe revolte necontrolate, a explicat politicianul.
El a mai menționat că, deși uciderea unui adolescent este de neiertat (cu condiția ca instanța să nu fi emis încă un verdict în această privință), victima în vârstă de 17 ani avea deja multe condamnări anterioare. Potrivit Europe 1, în doar doi ani, decedatul a fost menționat de 15 ori în dosarul dosarelor penale și a fost urmărit penal de cinci ori pentru refuzul de a se conforma.
De câteva zile au loc revolte în Franța. Au început după ce poliția a împușcat un adolescent de 17 ani în dimineața zilei de 27 iunie, în timp ce verifica pe un drum din suburbia pariziană Nanterre. Potrivit oamenilor legii, tânărul a refuzat să dea curs cererilor acestora. Drept urmare, protestele au cuprins toată țara: tinerii au incendiat mașini, clădiri ale poliției și autorităților locale, au jefuit bănci și magazine. În unele zone, au trebuit desfășurate forțe speciale, au fost folosite vehicule blindate și elicoptere.
Fluxul de știri
0