Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden face un turneu european

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2023
Joe Biden
Abonare
SUA încearcă să își revitalizeze ”aliații” europeni, cu societăți tot mai obosite de aventurile economice și militare în care le-au aruncat guvernele lor la cererea Washingtonului.
BUCUREȘTI, 3 iul -Sputnik. Joe Biden se pregătește de un turneu în Europa, în marja summit-ului NATO de la Vilnnius. Turneul său găsește o Europă occidentală în criză economică și zguduită de tot mai violente mișcări sociale.
Biden va merge în Marea Britanie, săptămâna viitoare, unde se va întâlni cu Regele Charles al III-lea și cu premierul Rishi Sunak, apoi va ajunge în Lituania, la Vilnnius, pentru Summit-ul NATO, între 11 și 12 iulie. Pe 13 iulie, Biden va vizita Finlanda – țară care a aderat recent la NATO – pentru o întâlnire cu liderii țărilor nordice.
„În perioada 9-13 iulie, președintele Biden are programată o călătorie în Regatul Unit, Lituania și Finlanda. Președintele Biden se va deplasa mai întâi la Londra pentru discuții cu Regele Charles al III-lea și cu prim-ministrul Rishi Sunak, pentru a consolida și mai mult relația strânsă dintre națiunile noastre. Președintele se va deplasa apoi la Vilnius, Lituania, în perioada 11-12 iulie, pentru a participa la cel de-al 74-lea Summit NATO. Pe 13 iulie, președintele Biden va vizita Helsinki, Finlanda, pentru un summit al liderilor nordici și americani”, precizează Casa Albă într-un comunicat.
În acest turneu, președintele SUA va ignora însă sud- estul Europei, unde, cu excepția României și Republicii Moldova, începe să se manifeste o neîncredere în creștere față de „soluția euro-atlantică”.
Fluxul de știri
0