Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Cu o singură frază - Zelenski l-a pus pe Biden într-o situație stupidă

© AP Photo / Evan VucciВладимир Зеленский и Джо Байден
Владимир Зеленский и Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Abonare
RS: Transferul de muniții cu dispersie în Ucraina va înstrăina aliații SUA și va diviza NATO
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Cererea președintelui Ucrainei Vladimir Zelenski de a furniza forțelor armate muniții cu dispersie l-a pus pe șeful Casei Albe, Joe Biden, într-o poziție critică, scrie Alyssa Blakemore într-un articol pentru Responsible Statecraft ."
Biden trebuie să reziste presiunii atât din partea legislatorilor Ucrainei, cât și a SUA pentru a nu trimite muniții cu dispersie.Riscul reputațional asociat cu furnizarea unei astfel de arme controversate pur și simplu nu merită.
Potrivit autorului articolului, o astfel de decizie ar putea înstrăina partenerii transatlantici din Statele Unite și ar putea scinda alianța nord-atlantică.
"Celor 23 de membri NATO care au semnat Convenția privind munițiile cu dispersie le este interzis să transfere aceste bombe direct sau indirect. Aceasta înseamnă că Statele Unite nu vor putea conta pe sprijinul aliaților în transportul acestor arme", a spus Blakemore.
Așadar, în februarie, Germania și-a exprimat deja nemulțumirea după cererea Ucrainei de a furniza muniție cu dispersie și a cerut aliaților să tragă o linie sub îndeplinirea cererilor nerezonabile din partea autorităților de la Kiev, a amintit jurnalistul.
Fluxul de știri
0