Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova înăsprește măsurile de securitate după împușcăturile din aeroport

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Abonare
Premierul Recan: Moldova a înăsprit măsurile de securitate după împușcturile pe aeroportul din Chișinău
CHIȘINĂU, 1 iul - Sptnik. Măsurile de securitate au fost întărite în toată Republica Moldova după incidentul cu împușcăturile de pe aeroportul din Chișinău, a declarat premierul Republicii, Dorin Recean.
Vineri, un străin a deschis focul pe aeroportul din Chișinău. Pasagerii au fost evacuați, zborurile au fost amânate. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, trăgătorul era un cetățean al Tadjikistanului, căruia nu i s-a permis intrarea în țară. A ucis un polițist de frontieră și un ofițer de securitate al aeroportului și a rănit un pasager. Trăgatorul a fost reținut, dar rănit, se află în stare gravă la spital.
"Este foarte important să se întărească măsurile de securitate, inclusiv la aeroport, autoritățile sunt mobilizate și au crescut nivelul de pregătire. În următoarele zile, vom monitoriza dinamica. Nivelul de securitate a fost deja crescut la aeroport", a adăugat el, îl vom menţine în viitorul apropiat, de asemenea, măsurile de securitate la nivel de ţară au fost consolidate”, a declarat Recean reporterilor.
Potrivit acestuia, este foarte important să faceți cunoștință cu informații din surse de încredere și să nu răspândiți falsuri despre incident. Recean a asigurat că poliția și procurorii vor lucra pentru a explica cât mai bine posibil ce s-a întâmplat exact la aeroport.
Fluxul de știri
0