Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Vestul continuă să gândească în termeni coloniali

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lavrov: rădăcinile problemelor umanității se află în refuzul Occidentului de a respecta egalitatea țărilor
CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Toate rădăcinile problemelor omenirii după crearea ONU sunt că Occidentul a refuzat categoric să acționeze, respectând egalitatea suverană a tuturor celorlalte țări, continuă să gândească și să acționeze în moduri coloniale, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu.
El a remarcat că, pentru ca ONU să devină un instrument internațional eficient, „este necesar să se îndeplinească Carta ONU și să se revină la obligațiile care au fost solemn proclamate, semnate, ratificate”.
Ministrul a atras atenția asupra faptului că în urmă cu câțiva ani, la unul dintre summiturile G20 , a fost adoptată o declarație privind tranziția verde și schimbările climatice. Lavrov a subliniat că țările în curs de dezvoltare au remarcat în mod rezonabil că nu au ajuns încă în stadiul de dezvoltare postindustrială, deoarece sunt încă departe de aceasta, prin urmare nu pot refuza industrializarea, ci vor fi gata să folosească tehnologii prietenoase cu natura.
"S-a convenit ca 100 de miliarde de dolari să fie alocate în aceste scopuri pentru o anumită perioadă. Până acum nu s-a făcut nimic", a spus Lavrov.
El a subliniat că statisticile care se păstrează cu privire la asistența acordată Ucrainei arată o cifră de 160 de miliarde de dolari.
„Probabil, țările africane și alte țări care au nevoie de ajutor extern evaluează, pe de o parte, modul în care Occidentul își tratează nevoile și obligațiile care au fost luate în cadrul ONU pentru a ajuta aceste țări. Pe de altă parte, cum Occidentul nu tratează nevoile poporului ucrainean, ci obsesia lui de a folosi poporul ucrainean pentru război cu Federația Rusă”, a adăugat șeful diplomației ruse.
Fluxul de știri
0