Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Vestul adună coaliția nazistă împotriva Rusiei și Belarusului

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Abonare
Lavrov: Occidentul, folosind Ucraina, adună o coaliție nazistă împotriva Rusiei și Belarusului
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Occidentul, folosind regimul de la Kiev ca instrument, încearcă să adune o coaliție nazistă împotriva Rusiei și Belarusului, dar Moscova și Minsk vor depăși orice probleme care ar putea apărea în istoria comună, a declarat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov .
"Ceea ce face Occidentul, folosind regimul de la Kiev ca instrument, nu poate fi privit altfel decât ca o altă încercare de a aduna o coaliție nazistă împotriva popoarelor slave, a Rusiei și deja împotriva Belarusului. Acest lucru a fost anunțat oficial", a spus Lavrov în timpul unei discurs la o recepție cu ocazia Zilei Independenței din Belarus.
El a adăugat că acum „nazismul este reînviat cu deplina complicitate și încurajarea vecinilor occidentali”, iar „semințele urii, superioritatea rasială, semințele abolirii culturii, inclusiv cultura slavă”, au fost semănate în „odinioară, după cum părea, casă europeană comună”.
"Acest lucru nu este ascuns. Se transformă în politică practică. Monumentele celor care au eliberat Europa sunt demolate. În locul lor sunt ridicate statui ale criminalilor naziști Stepan Bandera și Roman Șuhevici", a spus șeful diplomației ruse.
Lavrov a subliniat că solidaritatea, unitatea frăţească, asistenţa reciprocă a popoarelor din Rusia şi Belarus, fermitatea preşedinţilor au ajutat la „depăşirea oricăror provocări cu care ne-am confruntat”.
„Sunt convins că vom depăși orice altele care vor apărea cu siguranță în istoria noastră comună”, a spus el.
Potrivit ministrului, singura concluzie este să „ne bazăm pe noi înșine”.
„În primul rând, cu privire la statul Uniunii , OTSC , EAEU , CSI , proiecte de construire a Parteneriatului Mare Eurasiatic cu participarea organizațiilor pe care le-am menționat, SCO . Ținând cont de acele proiecte care sunt implementate în cadrul inițiativa chineză One Belt, One Road”, a concluzionat Lavrov.
Fluxul de știri
0