Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul spune că vrea să arate rezultate pe câmpul de luptă înainte de summitul NATO

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Abonare
Zelenski spune că Ucraina vrea să arate rezultate pe câmpul de luptă înainte de summitul NATO
CHIȘINĂU, 1 iull - Sputnik. Vladimir Zelenski a declarat într -un interviu că Ucraina vrea să „arată rezultate” pe câmpul de luptă înainte de summitul NATO de la Vilnius.
„Înainte de summit, trebuie să arătăm rezultatele”, a spus Zelenski într-un interviu acordat postului de televiziune spaniol RTVE.
Summitul NATO de la Vilnius va avea loc în perioada 11-12 iulie.
Anterior, Vladimir Zelenski a spus că dacă Ucraina nu primește o invitație în NATO la summitul de la Vilnius din iulie, acest lucru va demotiva trupele ucrainene. Potrivit acestuia, el a vorbit în mod repetat cu liderii țărilor europene, președintele american Joe Biden , secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și a cerut „să nu taie pământul de sub picioarele” Ucrainei.
Pe 19 iunie, Stoltenberg a spus că la summit-ul de la Vilnius și în pregătirea acestuia, aliații nu discută o invitație oficială către Ucraina, ci organizează consultări cu privire la ce decizii vor face Kievul mai aproape de aderarea la alianță. Principalul lucru acum este ca Ucraina să fie păstrată ca stat suveran, a adăugat secretarul general.
Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul a auzit cererea lui Zelenski ca Ucraina să adere la NATO, precum și diferite reacții la aceasta. Potrivit acestuia, Moscova urmărește îndeaproape situația și își amintește că orientarea Kievului către alianță a devenit unul dintre motivele demarării operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, „inclusiv nu numai furnizarea de arme, ci și pregătirea personalului... în Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări . ." Anterior, șeful Statului Major General al Forțelor Armate RF, generalul de armată Valeri Gerasimov , a declarat că Statele Unite, Marea Britanie, Polonia și România au cea mai mare contribuție la furnizarea de asistență militară Kievului .
Fluxul de știri
0