Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden acuză Curtea Supremă a SUA de intrerpretarea greșită Constituției

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2023
Abonare
Președintele american Biden a acuzat Curtea Supremă a țării de intrerpretarea greșită Constituției
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Președintele american Joe Biden a acuzat Curtea Supremă a țării că a interpretat greșit constituția SUA, comentând decizia celei mai înalte autorități de a bloca planul șefului Casei Albe de anulare a datoriilor de școlarizare.

„Cred că instanța a interpretat greșit constituția”, a spus el reporterilor ca răspuns la o întrebare despre dacă Biden însuși și-a depășit atribuțiile atunci când a decis să anuleze împrumuturile educaționale pentru milioane de americani.

Șeful statului a adăugat că nu și-a dat „nicio speranță falsă” atunci când a promis că va anula datoriile studenților și a considerat decizia sa ca fiind oportună. Biden a subliniat că „republicanii au fost cei care au furat adevărata speranță” de a anula împrumuturile.
Biden a spus mai devreme că consideră că este „greșit” ca Curtea Supremă să blocheze planul de reducere a datoriilor de școlarizare, promițând în același timp că va găsi modalități alternative de a ajuta debitorii. Curtea Supremă, dominată de conservatori, a decis că Departamentul Educației din SUA nu are autoritatea de a anula împrumuturi pentru studenți în valoare de 430 de miliarde de dolari fără aprobarea Congresului.
Inițiativa a implicat anularea împrumuturilor educaționale pentru milioane de americani în valoare de până la 20.000 de dolari.
Fluxul de știri
0