Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Suntem pregătiți pentru competiția cu Occidentul

© POOL / Accesați arhiva multimediaЗаседание ВЕЭС под председательством президента РФ В. Путина
Заседание ВЕЭС под председательством президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2023
Abonare
Niciun tip de monopol sau dominație nu este veşnic, iar Rusia este pregătită să concureze cu Occidentul, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 30 iun – Sputnik. Companiile rusești sunt pregătite să intre în competiţie, au nevoie doar de ajutor pentru a-și promova afacerile, a declarat Putin la forumul „Idei puternice pentru vremuri noi”, organizat de Agenția pentru Inițiative Strategice (ASI).
„Companiile și echipele noastre sunt pregătite pentru competiție și multe dintre ele au demonstrat deja acest lucru. Vorbind despre monopol, mă refer, desigur, la concurenții occidentali care și-au asigurat un monopol în multe sectoare ale pieței ruseşti”, a explicat președintele, citat de RT.
Potrivit lui Putin, companiile rusești pot intra pe piața globală pas cu pas, începând cu piețele Comunității Statelor Independente, ale Organizației de Cooperare din Shanghai și ale ţărilor BRICS.
Lumea nu s-a prăbușit din cauza sancțiunilor, potrivit președintelui. Restricțiile impuse Moscovei de către Occident au deschis noi zone de dezvoltare pentru companiile rusești, a adăugat Putin.
Antreprenorii ruși au depus peste 43.000 de cereri de înregistrare a mărcilor în primele cinci luni ale acestui an, a adăugat liderul rus, lăudând afacerile autohtone.
„Observ că au apărut lucruri noi cu adevărat interesante. Este o bucurie să fie urmărite și, sperăm, nu doar vizionate, dar și purtate și folosite”, a adăugat preşedintele.
Putin a cerut crearea unei economii care să-și producă propriile bunuri, servicii și propria tehnologie moderne, în loc să consume produse străine, importate.
El a subliniat necesitatea de a fi ajutaţi producătorii autohtoni să-și promoveze produsele, astfel încât Rusia să aibă mărci bine cunoscute atât în țară, cât și la nivel global.
Putin a criticat companiile care au părăsit Rusia ca urmare a sancțiunilor legate de Ucraina. El a acuzat unele branduri străine că „au transformat plecarea de pe piața rusească într-o campanie de PR” și și-a exprimat îndoiala că aceste strategii de PR le vor aduce vreun beneficiu.
Forumul „Idei puternice pentru vremuri noi” este un eveniment de două zile care are loc la World Trade Center din Moscova. Scopul forumului este să identifice și să sprijine inițiativele și proiectele care vor aduce o contribuție semnificativă la consolidarea suveranității Rusiei și la atingerea obiectivelor naționale până în 2030.
Fluxul de știri
0