Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Niciun ban în plus pentru Comisia Europeană

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2023
Abonare
Comisia Europeană cere suplimentarea bugetului UE ca să ajute Ucraina. Răspunsul Ungariei este categoric: mai întâi, Comisia Europeană trebuie să justifice cheltuielile făcute până acum.
BUCUREȘTI, 30 iun -Sputnik. Viktor Orban a transmis pe o rețea de socializare că poziția Ungariei este foarte clară în ceea ce privește solicitarea Comisiei Europene de a se suplimenta bugetul UE cu încă 50 de miliarde de euro.
”Toată lumea are o singură întrebare la Bruxelles acum: unde s-au dus banii ?”, a spus Orban într-un clip video pe care l-a postat pe o rețea de socializare înaintea începerii summitului european.
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat joi Comisia Europeană că a adus UE în „pragul falimentului” şi caută acum fonduri noi pentru a susţine nu doar ajutorul financiar pentru Ucraina, ci şi „creşterea salariilor birocraţilor de la Bruxelles”.
Detaliind propunerea Comisiei, el a amintit că Bruxellesul cere statelor UE fonduri de încă 50 de miliarde de euro „astfel încât să le poată da Ucrainei, deşi nu poate justifica cum au fost folosiţi banii cu care deja am contribuit”.
Fluxul de știri
0