Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Budapesta și Varșovia: NU politicii UE cu privire la migranți

© AFP 2024 / WOJTEK RADWANSKIKatalin Novak și Andrzej Duda
Katalin Novak și Andrzej Duda - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2023
Katalin Novak și Andrzej Duda
Abonare
Despărțite în ceea ce privește criza ucraineană, Polonia şi Ungaria sunt unite în a împiedica politica UE cu privire la migranți și la impunerea cotelor de refugiați primiți, pentru statele membre.
BUCUREȘTI, 30 iun -Sputnik. Alianța suveranistă dintre Polonia și Ungaria părea sabotată de felul radical diferit prin care, cele două state est-europene au înțeles să se raporteze la conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, politica comună și viziunea comună continuă să fie aceeași, când vine vorba de raportarea la Bruxelles.
Reprezentanții guvernelor de la Budapesta și Varșovia au protestat joi în cursul unui summit european la Bruxelles faţă de un acord privind reforma azilului aprobat la începutul lui iunie cu majoritate calificată, cerând ca o astfel de decizie să fie luată în unanimitate, potrivit unor surse diplomatice, notează AFP.
Cele două ţări au cerut o modificare a declaraţiei finale a summitului pentru a ţine cont în special de această solicitare, căreia i s-au opus alte state membre.
"Acesta este un subiect pe care îl vom relua dimineaţă şi sperăm că noaptea va fi sfetnic bun", a comentat premierul belgian Alexander De Croo.
Miniştrii de interne ai celor 27 conveniseră pe 8 iunie la Luxemburg asupra unui sistem de solidaritate obligatorie între ţările UE în repartizarea solicitanţilor de azil, un pas înainte făcut într-un dosar blocat de ani de zile.
Fluxul de știri
0