România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ziua SUA serbată în avans la Bucureşti

© Photo : Administrația PrezidențialăKlaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu participă la recepția oferită de ambasada SUA la București cu prilejul aniversării a Zilei Independenței SUA
Abonare
Ziua Statelor Unite ale Americii a fost sărbătorită în avans la București. A fost, de asemenea, tradiționalul concurs al elogiilor submisive din partea politicienilor români la adresa SUA.
BUCUREŞTI, 29 iun -Sputnik. Cu ocazia recepției ținute de ambasada SUA în România au participat oficiali români de prim rang. „Vedetele” evenimentului au fost însă preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu.
Ambii lideri români şi-au exprimat gratitudinea că SUA apără „fiecare centimetru” de pământ românesc. Tot cu acest prilej, președintele Iohannis a anunțat că va face toate demersurile pentru ca SUA să aibă trupe permanente în România.
”Vă asigur de deplina cooperare a autorităţilor române în crearea celor mai bune condiţii pentru o prezenţă persistentă, chiar permanentă, în România, a forţelor principalului nostru Partener Strategic”, a mai spus şeful statului.
Niciunul din invitaţi nu a făcut referiri la problemele sensibile din relaţia dintre SUA şi România, inclusiv în chestiunea regimului vizelor, românii fiind discriminaţi explicit prin comparaţie cu celelalte popoare din UE.
Fluxul de știri
0