Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ziua SUA: contract de 15 miliarde de la polonezi

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaSisteme americane de apărare antiaeriană Patriot
Sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot  - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se apropie ziua Statelor Unite ale Americii şi statele subordonate Washingtonului îşi pregătesc cadourile pentru puterea suzerană.
BUCUREŞTI, 29 iun -Sputnik. Polonia, care alături de România este în fruntea servilismului est- european faţă de americani, face un cadou SUA cu ocazia zilei lor naţionale: un contract de 15 miliarde de dolari.
Polonia va achiziționa sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit miercuri de Pentagon.
O agenție a Departamentului american al Apărării, Defense Security Cooperation Agency (DSCA), a declarat că vânzarea va include până la 48 de lansatoare Patriot PAC-3 și până la 644 de rachete, precum și radare. Potrivit DSCA, Departamentul de Stat, care are autoritate asupra exporturilor de arme ale SUA, a aprobat vânzarea.
Aşteptăm să vedem ce cadou va face România. Deocamdată, în România se ţine sub control scandalul prăbuşirii companiei NuScale Power Corp, compania care ar trebui să construiască mini-reactoarele nucleare experimentale de la Doiceşti.
Fluxul de știri
0