Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ziua SUA: contract de 15 miliarde de la polonezi

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaSisteme americane de apărare antiaeriană Patriot
Sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot  - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot
Abonare
Se apropie ziua Statelor Unite ale Americii şi statele subordonate Washingtonului îşi pregătesc cadourile pentru puterea suzerană.
BUCUREŞTI, 29 iun -Sputnik. Polonia, care alături de România este în fruntea servilismului est- european faţă de americani, face un cadou SUA cu ocazia zilei lor naţionale: un contract de 15 miliarde de dolari.
Polonia va achiziționa sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit miercuri de Pentagon.
O agenție a Departamentului american al Apărării, Defense Security Cooperation Agency (DSCA), a declarat că vânzarea va include până la 48 de lansatoare Patriot PAC-3 și până la 644 de rachete, precum și radare. Potrivit DSCA, Departamentul de Stat, care are autoritate asupra exporturilor de arme ale SUA, a aprobat vânzarea.
Aşteptăm să vedem ce cadou va face România. Deocamdată, în România se ţine sub control scandalul prăbuşirii companiei NuScale Power Corp, compania care ar trebui să construiască mini-reactoarele nucleare experimentale de la Doiceşti.
Fluxul de știri
0