Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Produsul intern brut al Rusiei a crescut cu 5,4% în luna mai

© AFP 2024 / KIRILL KUDRYAVTSEVРоссийский рубль
Российский рубль - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Abonare
Produsul intern brut al Rusiei a crescut cu 5,4% în luna mai, reiese din revizuirea Ministerului Dezvoltării Economice „cu privire la situația actuală a economiei ruse”.
Bruxelles, 29 iun – Sputnik. „În termeni anuali, PIB-ul a depăşit nivelul anului trecut cu 5,4 la sută faţă de an, inclusiv ţinând cont de baza scăzută. Nivelul de acum doi ani a fost depăşit cu 0,6 la sută”, se arată în documentul Ministerului Dezvoltării Economice „cu privire la situația actuală a economiei ruse”.
Ministerul a remarcat și creșterea economiei în primele cinci luni ale anului 2023 cu 0,6% în termeni anuali. Autorii revizuirii au reamintit că în aprilie a existat încă o recesiune economică.
„Principalul sprijin pentru economie în luna mai a fost oferit de producție, comerțul cu ridicata și sectorul construcțiilor”, a spus ministerul.
Ministerul Dezvoltării Economice prevede o creștere a PIB-ului Rusiei în 2023 în valoare de 1,2 la sută. Banca Centrală așteaptă și o creștere economică – în intervalul 0,5-2 la sută.
La mijlocul lunii iunie, șeful ministerului, Maxim Reshetnikov, a spus că ritmul de creștere a produsului intern brut în 2023 va fi mai mare decât această prognoză. După cum a remarcat viceprim-ministrul Andrei Belousov, creșterea ar putea ajunge la două procente.
Fluxul de știri
0