Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Guvernul rus aprobă strategia pentru dezvoltarea aeronavelor fără pilot până în 2030

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimedia Mihail Mișustin
 Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Abonare
Cel mai mare potențial în utilizarea dronelor este în agricultură, supravegherea construcțiilor, în crearea și modernizarea bazelor de date geospatiale și în livrarea mărfurilor în zone greu accesibile.
BUCUREŞTI, 29 iun – Sputnik. Cel mai mare potențial în utilizarea dronelor este în agricultură, supravegherea construcțiilor, în crearea și modernizarea bazelor de date geospatiale și în livrarea mărfurilor în zone greu accesibile, se arată în declarația guvernului.
Guvernul rus a anunțat miercuri că a aprobat o strategie pentru dezvoltarea aeronavelor fără pilot în Rusia până în 2030.
„Guvernul a aprobat o strategie pentru dezvoltarea aeronavelor fără pilot până în 2030. În următorii 6,5 ani, o nouă ramură a economiei va apărea în Rusia, legată de crearea și utilizarea dronelor civile. Acesta este principalul obiectiv al strategiei pentru dezvoltarea aeronavelor fără pilot până în 2030 și pentru viitor până în 2035. Decretul pentru aprobarea strategiei a fost semnat”, a anunţat guvernul rus într-un comunicat, potrivit Sputnik Internaţional.
Strategia acoperă cinci domenii, printre care stimularea cererii pentru produse interne și dezvoltarea lor și producția în masă, se arată în comunicat.
Alte domenii sunt dezvoltarea unor elemente de infrastructură precum câmpurile aeriene, heliporturi și porturi de drone, instruirea personalului pentru aeronave fără pilot, precum şi cercetarea fundamentală și avansată în domeniul sistemelor aeriene fără pilot, a mai menționat guvernul.
Guvernul a adăugat că, totodată, finalizează dezvoltarea unui proiect național pentru dezvoltarea sistemelor aeriene fără pilot, care va deveni principalul mecanism de management pentru implementarea strategiei adoptate.
Fluxul de știri
0