România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Euro digital, în linie dreaptă

© Photo : Oferit de Cristian TerheșCristian Terheș
Cristian Terheș - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Europarlamentarul Cristian Terheș a anunţat că CE a publicat propunerea legislativă de creare și folosire a „euro-ului digital”.
BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik. Europarlamentarul Cristian Terheş spune că CE a publicat propunerea privind euro digital, ceea ce înseamnă, potrivit politicianului român, că folosirea cash-ului, de la momentul intrării în vigoare a acestei legi, va fi un privilegiu pe care birocrația europeană te lasă încă să-l exerciți, până când decide să ți-l revoce.
”Așa cum am spus de ceva timp că se dorește, Comisia Europeană a publicat azi propunerea legislativă de creere și folosire a „euro-ului digital”. Pentru a justifica introducerea monedei digitale europene, Comisia Europeană susține că dorește prin acest act normativ „să se asigure că cetățenii și întreprinderile POT CONTINUA să acceseze și să plătească cu bancnote și monede euro în întreaga zonă euro, dar și să stabilească un cadru pentru o posibilă nouă formă digitală a monedei euro pe care Banca Centrală Europeană o poate emite în viitor, ca un complement la numerar”, arată europarlamentarul Cristian Terheș.
Cu alte cuvinte, explică europarlamentarului, folosirea cash-ului, de la momentul intrării în vigoare a acestei legi, va fi un privilegiu pe care birocrația europeană te lasă ÎNCĂ să-l exerciți, până când decide să ți-l revoce.
E imperativ ca în 2024 să alegem conservatori patrioți în Parlamentul European care să oprească aceste nebunii totalitare promovate de Ursula von der Leyen, mai spune Terheș.
Fluxul de știri
0