Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria e categorică în privința Ucrainei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaСancelarul austriac Karl Nehammer
Сancelarul austriac Karl Nehammer - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2023
Сancelarul austriac Karl Nehammer
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul Austriei spune că țările UE cu o poziție neutră se opun acordării de garanții de securitate categorice Ucrainei
BRUXELLES, 29 iun – Sputnik Țările UE cu o poziție neutră se opun acordării de garanții de securitate categorice Ucrainei, a declarat joi cancelarul austriac Karl Nehammer.
„Pentru noi, ca state neutre, este clar că nu putem da astfel de garanții de securitate. Austria, Irlanda, Malta și Cipru au spus clar că au obiecții”, a declarat Nehammer înainte de o întâlnire cu alți lideri guvernamentali din UE la Bruxelles.
„Rolul statelor neutre trebuie să fie luat în considerare în mod explicit. Vom discuta cu siguranță acest lucru și vom găsi formulări care să fie acceptabile și pentru noi”, a adăugat el.
Această declarație vine în urma comentariilor făcute joi de Lars Løkke Rasmussen, ministrul danez de externe, într-un interviu acordat Financial Times, în care a declarat că UE nu ar trebui să „coboare ștacheta” pentru aderarea Ucrainei în ceea ce privește corupția și democrația, afirmând că dacă ar face acest lucru ar risca să „importe instabilitate”.
Rasmussen a adăugat că Danemarca a susținut aderarea la UE a Ucrainei, Moldovei, Georgiei și Balcanilor de Vest, dar că „circumstanțele geopolitice” nu justifică să patineze asupra reformelor de guvernanță.
Fluxul de știri
0