Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia și-a găsit aliați în întreaga lume

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2023
Abonare
Jurnalistul Garcia: Mișcările de stânga și de dreapta din întreaga lume susțin Rusia
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Convergența intereselor dintre mișcările de dreapta și de stânga din întreaga lume duce la sprijinul lor comun pentru Rusia, a declarat jurnalistul Rafael Tsavkko Garcia într-o rubrica din revista Newsweek .
Creșterea mișcărilor „populiste” și naționaliste din întreaga lume a influențat poziția stângii față de Rusia, crede autorul. În mod ironic, unii lideri de stânga au găsit un teren comun cu liderii populiști de dreapta care susțin narațiuni anti-establishment și contestă ordinea internațională liberală.Această convergență de interese estompează granițele ideologice și duce la un sprijin comun pentru Rusia.
Potrivit lui Garcia, unul dintre motivele sprijinului stângii pentru Rusia constă în apropierea ideologică istorică. Multe mișcări și lideri de stânga au admirat în mod tradițional principiile asociate cu Uniunea Sovietică și rolul acesteia în lupta împotriva capitalismului occidental.
Această moștenire istorică, care se manifestă și în antiamericanism, încă influențează, potrivit autorului, poziția diverșilor lideri, estompând granița dintre ideologie și realitatea geopolitică.
De exemplu, autorul publicației citează Venezuela , care căuta în Rusia o alternativă la blocarea economiei condusă de SUA . În acest context, sprijinul pentru Rusia devine o alegere strategică, și nu doar o reflectare a viabilității ideologice, a spus Garcia.
Potrivit autorului, președintele brazilian Lula da Silva sprijină deschis Rusia în conflictul cu Ucraina și nu este singurul lider de stânga care a luat o astfel de poziție.
Fluxul de știri
0