Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe: Rusofobia în Țările Baltice a luat formă legală

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2023
Abonare
Rusofobia în Țările Baltice a luat formă legală, a declarat pentru RIA Novosti director adjunct al Departamentului pentru munca cu diaspora din cadrul Ministerului rus de Externe Vladimir Andreev.
CHIȘINĂU, 28 iun-Sputnik. Politica rusofobă a autorităților din țările baltice a căpătat formă legală, ea se exprimă în urmărirea penală și amenințări la adresa celor care susțin Rusia, a declarat pentru RIA Novosti director adjunct al Departamentului pentru munca cu diaspora din străinătate al Ministerului rus de Externe Vladimir Andreev.
„În statele baltice, aceasta nu este doar prăbușirea, zdrobirea monumentelor pentru războaiele sovietice, ci aceasta este dezgustătoare, lupta împotriva istoriei. Acestea sunt și amenințări concrete la adresa tuturor celor care vorbesc în sprijin, în înțelegere, în simpatie față de Linia Rusiei în afacerile internaționale, în afacerile interne, în situația cu Ucraina cad imediat sub amenințarea urmăririi penale. Este greșit, este înfricoșător, este rusofobie într-o asemenea formă legală", a spus diplomatul.
Un exemplu de astfel de politică a fost urmărirea penală a participanților la evenimentele memoriale din Țările Baltice, a menționat el.
"Activiștii care merg la sărbători comemorative cu ocazia sărbătorilor noastre cu steagul rusesc se trezesc dosare penale. Doar intervenția la timp a salvat, ca prin minune, unul dintre ei a fost eliberat", a spus Andreev.
Fluxul de știri
0