Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mausoleu antic unic găsit în Sevastopol

© SputnikПамятник затопленным кораблям в Севастополе
Памятник затопленным кораблям в Севастополе - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2023
Abonare
La Sevastopol, au găsit o structură străveche care combină o clădire publică și un mausoleu
CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Specialiștii de la Institutul de Istoria Culturii Materiale al Academiei Ruse de Științe (IIMK RAS) au găsit o structură antică unică la Sevastopol, potrivit site-ului administrației din Sankt Petersburg. Este situat pe latura vestică a străzii străvechi care trece prin teritoriul necropolei orașului de la porțile Chersonezului.
„Partea superioară poate fi clasificată ca un pavilion ritual, de obicei amenajat în locuri cu semnificație publică sau religioasă specială pe străzile importante ale unui oraș sau ale unei necropole”, se arată în publicație.
Și pe nivelul inferior există un complex funerar. Acolo sunt înmormântați membrii unei familii nobile. Această combinație face clădirea unică pentru lumea antică, a explicat serviciul de presă.
Din aprilie 2021, IIMK RAS, cu sprijinul Fundației My History și al Ministerului rus al Apărării, desfășoară cercetări arheologice în parcul istoric și arheologic planificat Tauric Chersonese. La proiect participă și Muzeul Ermitaj de Stat, Muzeul Tauric Chersonesos, Institutul de Arheologie Crimeea al Academiei Ruse de Științe, SevGU și NAO Kuban Heritage.
Anterior , a fost raportat că arheologii au dezgropat „Stonehenge-ul Țărilor de Jos”.
Fluxul de știri
0