România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diana Șoșoacă acuză instaurarea dictaturii în România

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-o declarație politică ținută miercuri la Senat, președintele S.O.S. România acuză instaurarea dictaturii în România
BUCUREȘTI, 28 iun - Sputnik. Senatorul Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a acuzat miercuri în Senat, într-o declaraţie politică, faptul că această ultimă săptămână, extrem de încărcată negativ, a adus în prim-plan un aspect grav al politicii și societății românești: DICTATURA.
”La 33 de ani de la sacrificiul unor oameni pentru libertatea de a vorbi, de a avea dreptul de a alege, de a avea opinii și a le expune fără frică, Parlamentul României, condus de urmașii șlehtei de alogeni care au preluat puterea în decembrie 1989, instituie minciuna la rang de cinste și pedeapsa pentru dreptul de a vorbi liber, sincer, în opoziție cu majoritatea”, a spus Șoșoacă în declarația sa.
Senatorul a amintit că în anii 1990 și 1991 au fost necesare 2 mineriade, oameni morți și schingiuiți, pentru ca poporul să învețe să tacă din nou, să îi fie frică să se exprime, a fost nevoie să moară oameni, ”pentru că un președinte criminal a instigat la crimă român contra român, Ion Iliescu fiind cel care a format actualul PSD de azi, pe principiul dictatorial al pumnului în gură, al uciderii pentru îndrăzneala de a face opoziție, discriminării și abuzurilor fizice și verbale, amenințări etc”.
În aceeași declarație, președintele S.O.S. România le-a transmis celor de la putere că ”Dacă nu mă lăsați să vorbesc, voi țipa, dacă nu mă lăsați să țip, voi fluiera, dacă nu mă veți lăsa să fluier, voi suna clopotul, iar dacă ne veți distruge clopotele, vă vom da foc, pentru că satanele nu merită decât focul iadului”.
Ea a atras atenția că marți, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, s-a votat a 3-a lege anti-Șoșoacă, prin care se pune pumnul în gură democrației.
”Ieri, a fost zi de doliu în România, dreptul fundamental al exprimării și opiniei a fost abolit. Dacă cineva își închipuie că voi fi redusă la tăcere de minciună, se înșeală amarnic. Puteți să îmi luați tot, și viața de vreți, dar tot voi striga din toți rărunchii ADEVĂRUL, pentru că este singurul care ne va elibera!”, a mai spus Diana Șoșoacă.
Fluxul de știri
0