Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Autoritățile Republicii Moldova duc o politică de distrugere a relațiilor cu Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2023
Abonare
Maria Zaharova: Autoritățile Republicii Moldova duc o politică de distrugere a relațiilor ruso-moldovenești
CHIȘINĂU,28 iun - Sputnik. Autoritățile Republicii Moldova duc o politică de distrugere a relațiilor ruso-moldovenești și de complicare a legăturilor umanitare dintre popoarele țărilor noastre, a declarat Maria Zaharova.
„Inițiativa de reducere a personalului Ambasadei Rusiei la Chișinău este din aceeași serie. Autorii acesteia nu pot să nu înțeleagă că în acest caz posibilitățile de acordare a asistenței consulare și de altă natură, inclusiv cetățenilor moldoveni, vor fi reduse în mod obiectiv, dar, cu toate acestea, se străduiesc cu încăpățânare să pună în aplicare planul lor. În același timp, oficialii moldoveni aplică „standardele duble”, care au devenit deja tradiționale, în această chestiune. Apropo de „paritate” în numărul de angajați ai misiunilor diplomatice, se referă doar la Ambasada Rusiei în Moldova. Nu se vorbește despre reducerea numărului de personal în misiunile diplomatice ale țărilor occidentale - România, Marea Britanie sau Statele Unite”, a spus într-un comentariu reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Potrivit acesteia, o astfel de „linie distructivă și fățarnică, ignorând opiniile și interesele propriilor cetățeni, „mantrele” impuse despre „amenințarea și propaganda rusă” provoacă o atitudine tot mai rezervată în rândul moldovenilor, care, în cea mai mare parte, au o atitudine caldă și prietenoasă față de tara noastră".
Potrivit Ministerului rus de Externe, peste 200.000 de cetăţeni ruşi locuiesc în Moldova, iar diaspora moldovenească din Rusia numără aproximativ 500.000 de oameni.
Fluxul de știri
0