Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin extinde măsurile de răspuns la plafonul de preț impus asupra petrolului rusesc

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
Președintele rus a extins măsurile de răspuns ale Rusiei la plafonul de preț asupra petrolului rusesc impus de ţările occidentale, potrivit unui decret publicat luni.
BUCUREŞTI, 27 iun – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a extins până la sfârșitul anului 2023 măsurile de răspuns ale Rusiei la plafonul de preț asupra petrolului rusesc impus de ţările occidentale, potrivit unui decret publicat luni.
Măsurile de răspuns urmau să expire la 1 iulie, dar decretul emis luni menţionează acum un nou termen limită, până la 31 decembrie, potrivit Sputnik Internaţional.
În urma lansării operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina anul trecut, Statele Unite și aliații lor au impus un număr mare de sancțiuni economice împotriva Rusiei, inclusiv cele care vizează exporturile de energie rusească.
Menţionând necesitatea de a reduce veniturile Moscovei din exportul de petrol, SUA și UE au impus un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril asupra petrolului rusesc, amenințând că vor pedepsi ţările care vor cumpăra petrol din Rusia la un preț mai mare.
Drept răspuns, viceprim-ministrul rus Alexander Novak a avertizat că Rusia nu ba vinde petrol niciunei ţări care respectă acest plafon de preț, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu va furniza nicio marfă în străinătate dacă acest lucru vine în contradicţie cu propriile interese.
Fluxul de știri
0