Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pesimism cu privire la extinderea Uniunii Europene

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
În contextul în care Bruxellesul a fost foarte generos în declarații cu privire la extinderea Uniunii Europene atât în Balcanii de Vest cât și în estul Europei, apar și vocile raționale: extinderea ar putea să afecteze Uniunea.
BUCUREȘTI, 27 iun -Sputnik. Chiar și cei mai înalți oficiali din UE sunt sceptici cu privire la extindere. UE trebuie să înțeleagă în ce măsură se poate extinde fără a-și eroda bazele, susține președintele Consiliului European, Charles Michel.
Charles Michel se face astfel portavocea membrilor Consiliului European, și, implicit, a executivelor din statele membre, tot mai mult rezervate față de optimismul Comisiei Europene cu privire la extindere.
El a amintit că exact acum un an, Consiliul European a confirmat necesitatea ca fiecare extindere să ia în considerare capacitatea UE de a accepta noi membri în conformitate cu criteriile de la Copenhaga din 1993.
Michel a subliniat că Bruxellesul trebuie să aibă în vedere implicațiile extinderii pentru diferite proiecte politice ale UE, finanțarea acestora, precum și la sistemul decizional.
Fluxul de știri
0