Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Ungaria nu va schimba politica cu privire la Ucraina

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
Viktor Orban a declarat că Ungaria nu va schimba cursul politic ales cu privire la situația din Ucraina
CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Ungaria nu va schimba direcția aleasă în chestiunea Ucrainei, a declarat luni premierul Viktor Orban.
"Ungaria caută o cooperare în politică externă cu membrii Uniunii Europene, dar avem o politică externă suverană. Nu vom schimba direcția pe care am urmat-o în cazul acestui război, vom urmări pacea și vom acționa în consecință", a spus Orban la o conferinţă de presă care a urmat după întâlnirea prim-miniştrilor celor patru din Vişegrad în capitala Slovaciei .
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin și- a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nu i s-a lăsat nicio șansă să facă altfel, au fost create riscuri de securitate astfel încât a fost imposibil să reacționeze prin alte mijloace”.
Fluxul de știri
0