Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Misiunea rusă la ONU acuză: se încearcă recrutări

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
Serviciile de securitate americane încearcă să recruteze diplomați ruși care lucrează în cadrul Misiunii Permanente a Rusiei la ONU. Acest lucru a fost subliniat de către membrii misiunii diplomatice ruse la Națiunile Unite.
BUCUREȘTI, 27iun -Sputnik. După ce în primăvara anului 2023, Federația Rusă atrăgea atenția asupra intensificării încercărilor de recrutare făcute de serviciile secrete americane prin intermediul rețelelor de socializare, lucrurile sunt departe de a se fi calmat.
"Informațiile actualizate prezentate de noi indică faptul că SUA continuă să aplice în mod intenționat o întreagă gamă de măsuri și restricții la adresa Misiunii noastre permanente și a angajaților săi, cu scopul de a reduce eficiența interacțiunii noastre cu ONU, dar, mai mult, de a exercita presiuni psihologice asupra diplomaților ruși", a declarat reprezentantul permanent adjunct Maria Zaboloțkaia.
"Cum altfel să explicăm abordările de recrutare din ce în ce mai intruzive ale serviciilor de securitate locale, care abordează angajații pe stradă și la aeroport", a spus ea.
Zaboloțkaia a spus că publicitatea contextuală este folosită în rețelele sociale, în motoarele de căutare și pe site-urile de găzduire video, de exemplu YouTube, pentru a demonstra apelurile la cooperare cu FBI.
Fluxul de știri
0