Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA susţin tentativele de lovitură de stat când se pot folosi de acestea

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
SUA sunt un susținător entuziast al schimbărilor de regim ori de câte ori pot profita de acest proces, a declarat ministrul rus de Externe.
BUCUREŞTI, 27 iun – Sputnik. SUA sunt un susținător entuziast al schimbărilor de regim ori de câte ori pot profita de acest proces, a declarat pentru RT ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Dacă o lovitură de stat vizează un guvern mai compliant intereselor americane, Washingtonul o va respinge inevitabil, a adăugat diplomatul.
În ultimii ani, au avut loc numeroase tentative de schimbare a regimurilor în întreaga lume și au fost „întâmpinate cu răspunsuri diferite din partea SUA, în funcție de cine se afla la putere și de cine încerca să efectueze lovitura de stat”, a spus Lavrov luni într-un interviu pentru RT.
„Dacă Occidentul agreează actualul guvern, într-o astfel de situaţie niciun protest nu poate fi legitim. Dar, acolo unde guvernul nu reflectă interesele hegemonului și urmărește interesele naționale, în aceste cazuri vedem cum sunt stimulate diverse forțe ilegale [care să atace autoritățile]”, a adăugat diplomatul.
Fluxul de știri
0