Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ideea integrării europene a distrus Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
Șeful parlamentului din Crimeea Konstantinov: ideea integrării europene a condus Ucraina la distrugere
CHIȘINĂU, 27 iun -Sputnik. Șeful parlamentului Crimeei, Vladimir Konstantinov, a declarat că ideea integrării europene s-a dovedit a fi dăunătoare pentru Ucraina și a dus la distrugerea acesteia.
Anterior, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat necesitatea creșterii în continuare a sprijinului pentru Ucraina, în special militar.
"Ideea falsă a integrării europene este dăunătoare și absolut distructivă pentru Ucraina. Timp de 30 de ani, nu a făcut altceva decât război și distrugere", a declarat Konstantinov pentru RIA Novosti.
Potrivit acestuia, tocmai neînțelegerea modului în care funcționează țara a dus la grave greșeli geopolitice care „sunt corectate cu mare vărsare de sânge”.
Anterior, Reuters, citând surse, a anunțat că UE va prezenta într-un raport privind cererea de aderare a Ucrainei, precum că Kievul a îndeplinit două dintre cele șapte condiții necesare pentru a începe negocierile oficiale privind aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit sursei, condițiile sunt legate de reforma juridică și legea mass-media. Totodată, sursa notează că raportul se concentrează pe aspectele pozitive.
Anterior, Comisia Europeană, în recomandările sale de a acorda Ucrainei statutul de candidat la UE, a pus o condiție care sugerează că țara ar trebui să îndeplinească șapte cerințe pentru a nu pierde acest statut. Reforma judiciară este cea mai cuprinzătoare dintre condițiile UE: guvernul ucrainean trebuie să reformeze Curtea Constituțională, să finalizeze schimbările în Înaltul Consiliu de Justiție și în Comisia de Înalte Calificări a Judecătorilor și să continue lupta împotriva corupției.
Obținerea statutului de candidat este doar începutul unui drum destul de lung de aderare la UE. Turcia este în statut de candidat din 1999, Macedonia de Nord din 2005, Muntenegru din 2010 și Serbia din 2012. Croația este ultima care a aderat la UE în 2013, un proces care a durat zece ani.
La 28 februarie 2022, Zelenski a semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Președintele Republicii Moldova , Maia Sandu, a semnat și în martie anul trecut o cerere de aderare a republicii la Uniunea Europeană, menționând că procesul de integrare europeană trebuie accelerat. Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene, la summitul de la Bruxelles din 23 iunie 2022, au aprobat acordarea statutului de candidați pentru aderarea la Uniune Ucrainei și Moldovei.
Fluxul de știri
0