Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania se opune planului UE de a transfera active rusești

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Berlinul are rezerve față de planul Comisiei Europene de a fura activele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei pentru a finanța apoi regimul de la Kiev. Pe lângă riscurile juridice, se poate crea un precedent periculos.
BUCUREȘTI, 27 iun -Sputnik. Germania a ridicat obiecții față de planul Bruxelles-ului de a folosi activele înghețate ale Băncii Centrale a Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei, avertizând asupra riscurilor juridice și financiare care decurg dintr-o astfel de acțiune, a relatat luni Financial Times.
Comisia Europeană a lucrat la un plan pentru a strânge miliarde de euro prin obligarea instituțiilor financiare care dețin active rusești imobilizate să cedeze o parte din profiturile pe care le generează. Cu toate acestea, numeroși legislatori din blocul comunitar au subliniat că sistemul juridic al UE permite doar înghețarea activelor, nu și exproprierea lor.
Potrivit FT, oficiali guvernamentali germani de rang înalt au exprimat îndoieli că planul UE poate obține un sprijin suficient din cauza riscurilor juridice, dar și crearea unui precedent periculos, care să arunce în aer încrederea lumii în statele din Occidentul colectiv.
Fluxul de știri
0