Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Budapesta condiționează susținerea UE pentru regimul de la Kiev

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2023
Abonare
Ungaria joacă dur: va bloca finanțarea regimului de la Kiev prin Fondul european pentru pace până nu va obține scoaterea băncii maghiare OTP de pe lista așa numiților „sponsori internaționali ai războiului”.
BUCUREȘTI, 27 iun -Sputnik. Ungaria a blocat alocarea sumei de 500 de milioane de dolari Ucrainei din Fondul european pentru pace a anunțat Peter Szijjiarto, șeful diplomației de la Budapesta.
Potrivit ministrului de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, această problemă va putea fi examinată doar atunci când Kievul va radia cea mai mare bancă maghiară OTP de pe lista „sponsorilor internaționali ai războiului”.
Anterior OTP a fost inclusă în lista cu pricina pentru presupuse împrumuturi preferențiale personalului militar rus.
Diplomatul a remarcat presiunea uriașă din partea țărilor UE, care au încercat să forțeze Ungaria să accepte această tranșă.
Ministrul a mai adăugat că țara sa a fost de acord cu majorarea Fondului european de pace cu condiția ca banii din acesta să nu fie folosiți pentru cumpărarea de arme pentru Ucraina.
Fluxul de știri
0