Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina acuză Israelul că este pro-rus

© AP Photo / Oded BaliltyManifestanți cu steaguri israeliene lângă un banner care îl înfățișează pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în timpul unui miting împotriva reformei judiciare la Tel Aviv, Israel
Manifestanți cu steaguri israeliene lângă un banner care îl înfățișează pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în timpul unui miting împotriva reformei judiciare la Tel Aviv, Israel - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2023
Manifestanți cu steaguri israeliene lângă un banner care îl înfățișează pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în timpul unui miting împotriva reformei judiciare la Tel Aviv, Israel
Abonare
Ucraina, supărată pe Israel că nu se alătură „trup și suflet” cauzei regimului de la Kiev, lasă convențiile diplomatice și acuză direct guvernul Netanyahu: este pro-rus.
BUCUREȘTI, 26 iun -Sputnik. Ambasada Ucrainei în Israel a acuzat duminică această ţară că are o "poziţie clară prorusă" în conflictul declanşat anul trecut prin invazia rusă în Ucraina şi l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru refuzul acestuia de a furniza arme Kievului, relatează agenţia EFE.
"În timp ce poporul ucrainean, inclusiv importanta sa comunitate ebraică, este însângerat sub atacul rachetelor ruseşti şi al dronelor iraniene, liderii israelieni (...) consolidează activ relaţiile cu Federaţia Rusă. În realitate, pe teren, aşa-numita "neutralitate" a guvernului israelian este considerată (de către Ucraina n.red) o poziţie clară prorusă", indică un comunicat al misiunii diplomatice ucrainene.
Aceste acuzaţii survin la mai puţin de o săptămână după ce prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a efectuat o vizită în Israel, unde s-a întâlnit cu preşedintele Isaac Herzog şi a abordat chestiuni umanitare.
Fluxul de știri
0