România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

NATO: Trupe macedonene în România și trupe românești în Marea Britanie

© AP Photo / Michael ProbstMilitari și tehnică militară care se îndreaptă spre România
Militari și tehnică militară care se îndreaptă spre România - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2023
Militari și tehnică militară care se îndreaptă spre România
Abonare
Parlamentul României este chemat să aprobe sau doar să fie informat despre cum armata și jandarmeria din România participă la misiuni în străinătate și despre cum contingente militare străine vin în România.
BUCUREȘTI, 26 iun -Sputnik. România va trebui să trimită 30 de militari în cadrul unei operațiuni militare a Marii Britanii și va găzdui un detașament militar din partea Macedoniei de Nord.
Președintele Iohannis a solicitat Parlamentului României, aprobarea participării Armatei României la Operaţiunea Interflex a Marii Britanii cu până la 30 de militari, instructori şi personal de stat major.
De asemenea, agenda şedinţei Parlamentului mai cuprinde informările şefului statului cu privire la aprobarea intrării, staţionării şi operării detaşamentului din Macedonia de Nord pe teritoriul României, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO, cu privire la aprobarea participării Ministerului Afacerilor Interne la Misiunea Uniunii Europene în Armenia, pe parcursul anului 2023, aprobarea participării Armatei României la Misiunea Uniunii Europene de parteneriat militar în Niger (EUMPM NE), precum şi cu privire la aprobarea creşterii participării Armatei României la operaţia EUFOR Althea, în teatrul de operaţii Bosnia şi Herţegovina, începând cu luna octombrie 2023.
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2023
Internațional
Vucic consideră că Occidentul este implicat în rebeliunea armată din Rusia
Fluxul de știri
0