Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când nu protestează agricultorii, o fac patentarii

© Sputnik / Rodion StepanchukProtest împotriva anulării patentelor
Protest împotriva anulării patentelor - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2023
Abonare
Protestele din față Guvernului nu mai contenesc, tot mai multă lume se revoltă pe actuala guvernare.
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Patentarii au protestat în fața clădirii Guvernului unde au solicitat autorităților să-și revizuiască decizia de anulare a patentei de întreprinzător.
Protestatarii au adus cu ei o copie a proiectului de lege de interzicere a patentelor din 2019, de pe când guvernarea actuală era în opoziție.
„Atunci ne jeleau. Iată semnăturile doamnei președinte Maia Sandu, președintelui Parlamentului și ministrului Economiei, Dumitru Alaiba”, subliniază un participant la protest.
În timpul protestului din fața Guvernului manifenstanții au asociat simbolica PAS cu cea a LGBT, iar membrii Guvernului au fost ridiculizați după ce recent și-au fixat salarii lunare de 50 de mii de lei.
Ministrului Economiei, Dumitru Alaiba, care este autorul inițiativei de lichidare a comerțului cu patente, i-a fost dedicat un monument improvizat cu conotații simbolice.

Cine minte, pantentarii sau ministrul Alaiba?

Într-o postare pe una din rețelele de socializare, ministrul Economiei scrie că proiectul privind anularea patentelor este din 2000 și nu 2019 cum îl prezintă protestatarii.
Indiferent de anul în care a fost înregistrat proiectul, Alaiba susține că acum se face „o reformă care trebuia făcută încă în anul 2000”.
Potrivit lui Dumitru Alaiba, aceste măsuri au fost luate pentru a susține deținătorii de patentă, pentru a-i ajuta „să evolueze și să se dezvolte”.
Amintim că fermierii protestatari își mențin tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale, urmând ca marți să reiea negocierile cu autoritățile.
Precizăm că Guvernul Recean s-a oferit să le dea 200 de milioane de lei ca despăgubiri pentru pierdrile suportate pentru anul trecut la cultivarea primei grupe de cereale, în condițiile în care fermierii au solicitat 600 de milione de lei. În privința celorlalte revendicări părțile nu au ajuns la conses.
Fluxul de știri
0