România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Profesor: România este o țară modernă și emancipată

© Pixabay / viaramiCerere de angajare
Cerere de angajare - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2023
Abonare
Adrian Mitroi consideră că România este țara din Uniunea Europeană unde femeile sunt deja mai bine plătite decât bărbații pentru aceleași responsabilități. Declarația profesorului.
BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. Profesorul Adrian Mitroi vede România într-o lumină mai mult decât favorabilă. Acesta susține că România este o țară modernă.
”România este țara din Uniunea Europeană unde doamnele sunt deja ușor mai bine plătite decât domnii, pentru aceleași responsabilități. Mi se pare nemaipomenit. România este o țară foarte deschisă pentru doamne. Femeia româncă a devenit foarte importantă”, a zis profesorul Adrian Mitroi.
În opinia sa, România stă bine chiar și la capitolul sanitar, întrucât, chiar dacă omul stă mai mult la rând la un spital de stat, tot va fi văzut de un medic bun, de mare calitate. De asemenea, el spune că românii au facilități la medicamente.
Profesorul a dat exemplul Germaniei, unde medicamentele costă enorm, la fel și un consult la un medic specialist sau o pereche de ochelari.
”Te îndatorezi pe viață. Statul român însă este un stat modern, echitabil, cu capacități nemaipomenite”, a mai zis profesorul de economie la dcnews.ro.
Fluxul de știri
0