Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Minskul anunță noi măsuri de răspuns împotriva sancțiunilor occidentale

© Photo : Press Service of the President of the Republic of BelarusПослание белорусскому народу и Национальному собранию
Послание белорусскому народу и Национальному собранию - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2023
Abonare
Ministrul de Externe din Belarus Aleinik a anunțat noi răspunsuri la sancțiunile occidentale
CHIȘINĂU, 25 - iun - Sputnik. Ministrul de externe din Belarus, Serghei Aleinik, a anunțat, într -un interviu, noi răspunsuri la sancțiunile occidentale.
"Desigur, luăm și măsuri de răspuns. Știți că au fost luate o serie de decizii: o listă de țări neprietenoase și restricții la importurile tehnologice pentru țările occidentale și restricții asupra unei game întregi de produse alimentare. Știți că săptămâna aceasta a fost luată o decizie privind restricţionarea intrării remorcilor şi semiremorcilor poloneze pe teritoriul Belarus. Acesta este un răspuns la ultimele decizii de sancţiuni ale Varşoviei împotriva Republicii Belarus. Se pregătesc măsuri suplimentare, care cred că, vom face în curând publice”, a spus Aleynik într-un interviu acordat canalului de televiziune Belarus .
Ministrul a atras atenția asupra faptului că Belarus, în ciuda tuturor sancțiunilor, face comerț cu 189 de țări ale lumii. Am reușit să reorientăm destul de cu succes fluxurile de export din țările occidentale și Ucraina (în trecut, ponderea acestei direcții în volumul exporturilor din Belarus a ajuns la 40%), a menționat Serghei Aleinik.
Relațiile dintre Belarus și țările occidentale s-au deteriorat brusc după alegerile prezidențiale din 2020 și suprimarea protestelor opoziției împotriva rezultatelor acestora. Țările occidentale au introdus treptat sancțiuni împotriva oficialilor, întreprinderilor și industriilor din Belarus. O nouă etapă în extinderea sancțiunilor occidentale împotriva Belarusului a avut loc datorită sprijinului din partea Minskului pentru operațiunea specială militară rusă din Ucraina.
Fluxul de știri
0