Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a explicat de ce Lukașenko a acționat ca mediator în negocieri

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaKremlinul
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2023
Kremlinul
Abonare
Peskov: Lukașenko îl cunoștea pe Prigojin de mulți ani, așa că a acționat ca mediator în negocieri
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Președinții Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko, într-o conversație telefonică, au convenit asupra medierii Minskului în situația cu Wagner PMC, care a fost inițiativa liderului belarus, deoarece îl cunoaște de multă vreme pe Evgeni Prigojin, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.
"Cei doi președinți, într-adevăr, au fost de acord că președintele Lukașenko va media eforturile de a rezolva situația. Probabil că mă veți întreba de ce președintele Lukașenko în special. Faptul este că Alexandru Grigorievici îl cunoaște personal de mult timp cu Prigojin, de aproximativ 20 de ani și a fost propunerea lui de inițiativă personală, care a fost convenită cu președintele Putin”, a declarat Peskov reporterilor.
De asemenea, a numit ziua de sâmbătă o zi grea, plină de „evenimente destul de tragice”.
În același timp, Peskov nu a răspuns la întrebarea dacă guvernatorul regiunii Tula, Alexei Dyumin, a luat parte la procesul de negociere. „Nu pot să vă spun mari detalii”, a spus el.
Fluxul de știri
0