România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Faleza din Constanța, la un pas de prăbușire

© SputnikConstanța
Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2023
Abonare
Situație rea pe litoralul românesc, acolo unde marea a măcinat atât de mult malul, încât sapă sub structura de rezistență. Faleza din Costinești stă să se prăbușească și numai Dumnezeu a făcut ca nici un turist să nu fie rănit.
BUCUREȘTI, 25 iun – Sputnik. O problemă care durează de ani: de foarte mult timp, aleza din Costinești este un pericol pentru localnici si turisti. Autoritățile române au pus, în urmă cu trei ani, stâlpi de fier ca să protejeze malul. Între timp, au început să se prăbușească pe nisip, iar marea aproape că-i înghite cu totul.
Acum nu mai există nici măcar bucata de nisip pe care vara trecută turiștii făceau plajă.

Iar o terasă situată chiar pe faleză s-a dărâmat, după ce marea a spălat nisipul de la baza peretelui de beton, scrie profit.ro.
În urmă cu cinci ani, reprezentanții Apelor Române-Dobrogea au făcut un studiu potrivit căruia o bună parte din faleză este într-o stare critică și există pericolul real ca planșeele de beton, care au rol de susținere, să se disloce și să se prăbușească.
Nici un constructor nu a participat la licitația organizată de Apele Române pentru atribuirea contractului de execuție a falezei Costinești. Licitația va fi reluată, dar toate amânările și procedurlei fac ca, în acest sezon estival, gardurile să reprezinte singura intervenție a statului pentru evitarea unor accidente.
Planurile pentru Costinești sunt ca plajele să fie lățite cu segmente între 70 și 150 de metri și se vor amenaja șapte diguri de piatră pentru reținerea sedimentelor.
Fluxul de știri
0