România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Studenții ies în stradă la Iași

© Sputnik / Igor Liliev / Accesați arhiva multimediaStudenți
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2023
Abonare
Luni, 26 iunie 2023, studenții Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași, susținuți de Liga Studenților (LS IAȘI), vor protesta pe esplanada din fața UMF Iași. Ce îi nemulțumește.
BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași, susținuți de Liga Studenților (LS IAȘI), vor protesta luni, 26 iunie, de la ora 12, pe esplanada din fața UMF Iași împotriva deciziilor recente ale conducerii de majorare a taxelor de cazare și școlarizare, de impunere a prezenței obligatorii la cursuri.
Aceștia spun că majoritatea profesorilor citesc din prezentări, bibliografiile și materialele sunt învechite iar rezultatele evaluării cadrelor didactice de către studenți nu sunt luate în considerație.
Tinerii protestează și împotriva metodelor haotice și discriminatorii de examinare a studenților, “precum și față de lipsa de transparență și consultare în procesele decizionale. O listă completă a revendicărilor, sub forma unui memoriu, va fi publicată luni și înaintată conducerii instituției”, potrivit edupedu.ro.
Manifestația a fost aprobată de autorități.
Alături de studenții români vor protesta și studenții străini de la secțiile în limba engleză și franceză, și ei nemulțumiți de majorarea taxelor.
Potrivit comunicatului de presă, în ședința Senatului UMF Iași din 30.05.2023 a fost votată majorarea taxelor de cazare cu până la peste 50% din prețul inițial, cu valori cuprinse între 50 și 150 de lei pe lună, în funcție de cămin.
Fluxul de știri
0