Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: ca cetățean al Rusiei voi face totul pentru a apăra țara

© Sputnik / Sergey Ilyin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2023
Abonare
Președintele Putin: ca cetățean al Rusiei voi face totul pentru a apăra țara și securitatea acesteia
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a spus în discursul său că, în calitate de cetățean al Rusiei, va face totul pentru a apăra țara.
„În calitate de președinte al Rusiei și comandant șef suprem, în calitate de cetățean al Rusiei, voi face totul pentru a apăra țara, a proteja ordinea constituțională, viața, securitatea și libertatea cetățenilor”, a spus el.
Șeful statului a menționat că Forțele Armate și alte agenții guvernamentale au primit ordinele necesare, iar măsurile suplimentare antiteroriste sunt acum introduse la Moscova , regiunea Moscova și o serie de alte regiuni.
„Vor fi luate și acțiuni hotărâte pentru a stabiliza situația din Rostov-pe-Don . Rămâne dificil, activitatea autorităților civile și militare este de fapt blocată”, a spus el.
Sâmbătă, Centrul de Relații Publice FSB a raportat că toate informațiile difuzate în rețelele de socializare în numele lui Evgheni Prigojin despre atacurile cu rachete și bombă presupuse provocate de Ministerul rus al Apărării asupra „unităților din spate ale PMC” Wagner „nu corespund realității și este o provocare informațională.Acest lucru a afirmat și Departamentul de Investigații al FSB al Rusiei, la rândul său, a făcut apel la comandanții și luptătorii grupului Wagner să se supună voinței președintelui rus Vladimir Putin și să rezolve problema pașnic.
Ministerul rus al Apărării a declarat ulterior că regimul de la Kiev, profitând de provocarea lui Prigojin, concentra brigăzi pentru o ofensivă în direcția Bahmut, dar „militarii Grupului de Forțe de Sud înving inamicul cu lovituri aeriene și artilerie”.
Secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov a spus că Putin este la curent cu situația din jurul lui Prigojin. Procurorul general Igor Krasnov , potrivit lui Peskov, a făcut un raport lui Putin în contextul inițierii unui dosar penal privind tentativa de a organiza o rebeliune armată și a raportat despre legalitatea acțiunilor în justiție, precum și Ministerul Apărării, FSB, Ministerul al Afacerilor Interne, Garda Rusă raportează președintelui non-stop cu privire la măsurile luate după instrucțiunile date de șeful statului .
Anterior, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin , a declarat că în capitală se iau măsuri antiteroriste pentru întărirea măsurilor de securitate și a fost introdus un control suplimentar pe drumuri. El a mai remarcat că este posibil să se limiteze organizarea de evenimente în masă.
Fluxul de știri
0