Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a semnat legea privind măsurile pentru încălcarea legii marțiale

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2023
Abonare
Putin a semnat o lege privind detenția pentru 30 de zile pentru încălcarea legii marțiale
CHIȘINĂU, 24 iun -Sputnik.Președintele Vladimir Putin a semnat o lege privind detenția pentru 30 de zile pentru încălcarea legii marțiale, potrivit unui document publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice.
Potrivit legii, Partea 1 a articolului 3.9 din Codul contravențiilor administrative („arestarea administrativă”) este supusă modificărilor, după cuvintele „stare de urgență” se completează cu cuvintele „starea legii marțiale”.
Se adaugă și articolul 20.51 „Încălcarea legii marțiale”.
„Încălcarea dispozițiilor stabilite în conformitate cu legea constituțională federală „Cu privire la legea marțială” și alte acte juridice de reglementare ale Federației Ruse privind legea marțială, dacă aceste acțiuni nu conțin o faptă pedepsită penal - va atrage aplicarea unei amenzi administrative. pentru cetățeni în valoare de cinci sute până la o mie de ruble sau arest administrativ până la treizeci de zile; pentru funcționari - de la o mie la două mii de ruble sau arest administrativ până la treizeci de zile.
În acest caz, acțiunile săvârșite folosind vehiculul vor atrage posibilitatea confiscării acestuia.
De asemenea, s-a remarcat în documentele însoțitoare că pentru a stabili că detenția administrativă a persoanelor care au încălcat regimul legii marțiale ar fi îndreptățită să fie efectuată de funcționari ai autorităților executive federale, autorităților teritoriale ale acestora, autorităților executive ale entităților constitutive ale Federația Rusă, autoritățile militare de comandă și control care asigură regimul legii marțiale.
Fluxul de știri
0