Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa ucraineană: România, dispusă să dea din veniturile companiilor energetice Ucrainei

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaПодстанция "Летово"
Подстанция Летово - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2023
Abonare
Potrivit presei din Ucraina, România este dispusă să examineze posibilitatea de a direcționa o parte din veniturile companiilor energetice spre reconstrucția infrastructurii energetice din Ucraina.
BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Halușcenko, a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, în cadrul unei conferințe privind reconstrucția Ucrainei, ce s-a desfășurat la Londra, transmite flux24.ro .
Au fost discutate unele măsuri privind consolidarea securității energetice în regiune, precum și sprijinirea sectorului energetic ucrainean în reconstrucția și restaurarea obiectelor de infrastructură distruse în urma atacurilor rusești.
Un accent deosebit în cadrul întâlnirii a fost acordat apelului Ministerului Energiei al Ucrainei către partenerii străini de a împărți veniturile suplimentare obținute de companiile energetice.
În răspuns la acest apel, ministrul Energiei al României, Virgil Daniel Popescu, a informat partea ucraineană cu privire la disponibilitatea colegilor români de a examina această inițiativă.
Fluxul de știri
0