România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Geoană, interesat brusc de potențialul României: ”Văd Româniacu optimism”

© AP Photo / VADIM GHIRDAMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2023
Abonare
Secretarul general adjunct al NATO a avut, la Timișoara, un discurs diferit față de cele cu care ne-a obișnuti până acum, părând, mai degrabă, că și-a început campania electorală.
BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Mircea Geoană se află într-un adevărat turneu în vestul României, de unde transmite brusc mesaje sforăitoare patriotice.
Aflat la Timișoara, secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre faptul că, prin prisma poziției sale foarte importante în cadrul structurii Alianței, ”este absolut normal și moral” să se concentreze asupra funcției și să-și ducă mandatul la final cu bine.
”Viitorul îl vom discuta la momentul potrivit. (...) Văd o cotă de piaţă strategică pentru România absolut excepţională şi acest lucru mă bucură. (…) Văd România cu optimism”, a punctat Geoană.
Acesta a subliniat că, fără să ignorăm faptul că avem şi multe lucruri care nu funcţionează, şi în zona politică, şi în cea a politicilor şi în multe zone socio-economice, România are un potenţial imens.
”Eu, din poziţia actuală, văd pentru România un viitor frumos, dacă vom reuşi să ne punem în valoare acest potenţial", a afirmat Mircea Geoană într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, România ar trebui să se reîntoarcă la făuritorii ideii naţionale, recuplată cu Occidentul, dând exemplul paşoptiştilor şi al Şcolii Ardelene, într-o perioadă mult mai dezavantajoasă pentru ţară decât este acum.
Această idee, referitoare la pașoptiști, nu este una nouă. Ea a fost deja enunțată în urmă cu trei ani de Iulian Fota, secretar de stat pentru afaceri strategice.
”Evident ca lectia pasoptista trebuie adaptata vremurilor de azi. In NATO si UE, Romania este unde trebuie, calea este in continuare corecta, dar daca nu facem ce trebuie din nou va creste decalajul de dezvoltare dintre noi si ceilalti occidentali”, spunea Fota.
Fluxul de știri
0