Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sursă, despre planurile pentru primele teste ale dronei Poseidon

© Sputnik / Павел Львов / Accesați arhiva multimediaСпуск на воду атомной подводной лодки "Белгород" в Архангельской области
Спуск на воду атомной подводной лодки Белгород в Архангельской области  - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Abonare
Primele teste în mare ale dronei Poseidon sunt programate pentru această vară
CHIȘINĂU, 23 iun-Sputnik. Primele teste ale dronei subacvatice Poseidon sunt programate pentru această vară de pe un transportator naval, submarinul nuclear Belgorod, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din complexul militar-industrial, în marja Salonului Naval Internațional de la Kronstadt.
După cum a declarat, joi, comandantul șef al Marinei Ruse , amiralul Nikolai Evmenov pentru RIA Novosti, submarinul nuclear experimental Belgorod (proiectul 09852), purtătorul dronelor marine Poseidon, va fi pus în funcțiune cu flota în 2023.
„Testele Poseidonului însuși sunt programate pentru această vară”, a spus sursa.
Potrivit acestuia, în primul rând, testele vor afecta funcționarea centralei nucleare Poseidon.
Potrivit surselor deschise, Poseidon (cunoscut anterior ca Status-6, denumirea de cod NATO Kanyon) este un proiect rusesc al unui vehicul subacvatic fără pilot cu o centrală nucleară. De fapt, este o torpilă nucleară: sarcina principală a aparatului este livrarea unei arme nucleare pe țărmurile unui potențial inamic pentru a distruge elemente de coastă importante ale economiei sale și pentru a provoca pagube garantate inacceptabile teritoriului prin crearea extinse. zone de contaminare radioactivă, tsunami și alte consecințe distructive ale unei explozii nucleare.
Poseidonul are 20 de metri lungime, 1,8 metri în diametru și cântărește 100 de tone.
Fluxul de știri
0