Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prim-ministrul Indiei a comentat conflictul din Ucraina

© Sputnik / Sergey Bobylev / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Индии Нарендра Моди на саммите Шанхайской организации сотрудничества в Самарканде
Премьер-министр Индии Нарендра Моди на саммите Шанхайской организации сотрудничества в Самарканде - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2023
Abonare
Prim-ministrul indian Modi: conflictul din Ucraina a readus războiul în Europa
CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Conflictul din Ucraina a readus războiul în Europa, lumea trebuie să depună toate eforturile pentru a opri vărsarea de sânge, a declarat premierul indian Narendra Modi, vorbind în Congresul SUA.

"Evenimente profund distructive au avut loc în ultimii ani. Odată cu conflictul din Ucraina, războiul a revenit în Europa. Acest lucru provoacă o mare durere pentru întreaga regiune. Țările din Sudul Global au fost afectate în mod deosebit. Ordinea mondială se bazează privind respectarea principiilor Cartei ONU, soluționarea pașnică a disputelor și respectarea suveranității și integrității teritoriale ", - a spus el.

Modi și-a reiterat, de asemenea, afirmația „aceasta nu este epoca războiului”, pe care a rostit-o pentru prima dată la o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin în timpul summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai din septembrie anul trecut.
"O voi spune direct și public. Acum nu este epoca războaielor. Dar aceasta necesită mai mult dialog și diplomație. Și trebuie să facem cu toții tot ce ne stă în putere pentru a opri vărsarea de sânge și suferința umană", a adăugat prim-ministrul Indiei.
Fluxul de știri
0